Luckitraveltheworld

Utila

Utila, onderdeel van de baai-eilanden en dé plek om goedkoop te leren duiken. We hebben even getwijfeld om een sprong in het (echte) diepe water te maken, maar we kozen toch voor snorkelen. Naast dit is Utila ook een beetje off-the-beaten-path. Geen verwende Amerikanen of cruise schepen hier. Wij brachten er een paar dagen door voordat we vertrokken naar onze volgende landbestemming: Nicaragua.

Once in your lifetime experience

Dit verhaal kan uiteraard niet anders beginnen dan met ‘snorkelen’. We boekten een tour met Sunbliss en gingen in de ochtend met een speedboot het water op. Na een klein uurtje varen, werden we aan de noordkant van het eiland in het water gedropt. Samen met de gids en een andere snorkelaar gingen we op ontdekkingstocht. Met heel veel geluk zouden we misschien een ‘nurse shark’ tegenkomen (diezelfde haai waar we ook in Belize mee hebben gezwommen) maar de kans was klein. We deden het voor de schoonheid van het koraal en we waren gezegend met het kristalheldere water die dag. Na een klein uurtje snorkelen maakte ik als laatste de oversteek tussen twee riffen en toen ik even naar links keek zag ik een ‘grote vis’ voorbij zwemmen. Boven het water uit schreeuwde ik Luc zijn naam en met succes, de groep had mijn aandacht. Enthousiast wees ik onderwater naar de ‘grote vis’ waarvan ik in de snelheid dacht dat het om de ‘nurse shark’ zou gaan, maar dat bleek niet zo te zijn. Het was de ‘hammer head shark’! Een haai die zich zelden tot nooit laat zien en waar iedere waterrat op Utilla van droomt. De ‘hammer head shark’ is echt onwijs indrukwekkend en we waren door het dolle heen. Bij terugkomst op de boot geloofde zelfs de kapitein ons niet. Deze haai werd met goed geluk één keer per jaar gespot en staat op de ‘wish list’ van menig duiker. Wat hadden wij een geluk gehad! Het hele eiland praatte hierover. Bij terugkomt ben ik toch nog even meer informatie gaan opzoeken over deze haai en ik schrok wel een beetje. Deze type haai kan immers ook agressief worden. Dit is wat Google mij vertelde: “Zwemmers, maar ook duikers kunnen beschouwd worden als een bedreiging van hun territorium en worden daarom soms aangevallen door de grote hamerhaai ofwel ‘the great hammerhead shark’. Mensenvlees vinden ze over het algemeen niet lekker, maar door hun grote zaagtanden is één beet meestal genoeg om dood te bloeden”. Je kan je voorstellen dat ik dus (achteraf) wel een beetje geschrokken was maar ik had dit moment voor geen goud willen missen!

Snorkelen bij the Reef Bar

Neem een tuk tuk of ga te voet richting de Reef Bar bij Coral View. Hier kan je zo het water in (via een trapje) en je begeeft je rechtstreek in prachtig koraal. Je kijkt er je ogen uit. Het koraal loopt plots stijl af dus voor de dare devils is dit een spannend avontuur op zoek naar die ene (hammerhead) shark. Bij the Reef bar kan je bovendien heel ontspannen een hapje en drankje doen.

Nog meer snorkelen bij Neptunes

Wil je er een ‘dagen uit’ van maken als je op Utila bent? Ga dan zeker langs Neptunes at Coral beach village.

Zover als je kan ga je met de tuk tuk, waar je vervolgens met een boot opgehaald wordt. Deze dropt je bij Neptunes, een paradijselijk oord met witte stranden, hangmatten en een geweldig koraalrif. Bovendien is ook hier het eten een aanrader. Gaan dus, naar Neptunes!

Bekijk de meest mooie zonsondergangen

Op Utila werden we elke avond getrakteerd op een geweldige zonsondergang. We konden hier letterlijk de ‘zon zien zakken in de zee’.

Na Utila stond Léon op de planning. De reis zou van deur tot deur meer dan 18 uur duren maar dit was de meest efficiënte en goedkoopste manier van reizen dus deden we het. Op naar Nicaragua!

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Jack+Dumoulin 17 mei 2022

    Wat een avonturen weer, jullie zijn echte waterratten geworden, prachtig

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén