Luckitraveltheworld

Hopkins

Het vissersdorpje Hopkins ligt in het zuidelijke gedeelte van Belize en is een van de meest toeristische bestemmingen en toch voelt het hier heel gemoedelijk. De vriendelijkheid van de mensen is haast surrealistisch. Als je over straat loopt, begroet iedereen je en criminaliteit bestaat hier haast niet. Hopkins was voor ons een een prima verwelkoming in Caribisch Belize. Het was ook wel even aarden want het is een geliefde plek onder de Amerikanen, wat ook betekent dat de standaarden in onze accomodaties van een hele andere aard waren dan de afgelopen twee maanden. Het was dan ook heerlijk om een goed werkende airco te hebben, warm water en de mogelijkheid om wc-papier in de wc te gooien in plaats van het prullenbakje ernaast. Maar we zijn ook geschrokken van de extreem hoge prijzen in de supermarkten. Een pak sultanas kost €10, een zak bagels €6 en voor de goedkoopste fles wijn betaal je minimaal €15. Maar gelukkig kwamen we daarvoor niet naar dit land en deze plek. Waarom dan wel?

Wandelsafari in het donker

Op Luc’s verlanglijstje stond een wandelsafari en waar kan je dit beter doen dan in het enige ‘beschermde reservaat voor jaguars’ ter wereld? De nachtsafari in Cockscomb werd een feit. Samen met een gids en de Nederlandse solo-reiziger Pieter, die we al eerder in Antigua en Livingston ontmoet hebben, gingen we in het donker op ontdekkingstocht. Al wandelend door de groene jungle. We zagen schorpioenen, spinnen en mieren maar helaas geen jaguars of andere exotische dieren. Het was een lichte teleurstelling omdat dit ook niet bepaald een goedkope activiteit was (€75 p.p.) maar zoals Luc terecht aanhaalde: “wees tevreden met wat de natuur je laat zien”. Wijze woorden van mijn avontuurlijke ontdekkingsreiziger.

Hiken door de jungle

De dag erna zijn we met een groepje backpackers opnieuw naar Cockscomb gegaan. Deze keer niet met de verwachting om jaguars te spotten maar om te hiken in de jungle en te zwemmen in pools van de watervallen. Dat laatste was een welkome verfrissing na de pittige hike (eerst een hele klim omhoog en toen omlaag).

Tuben door de jungle

Na de hike in de ochtend was het dezelfde dag tijd voor fun en ontspanning. Met een tube liepen we 15 minuten door het groen om bij de rivier aan te komen. In Semuc Champey hebben we ook getubed maar dat was slechts een ervaring van 10 minuten. Deze tube duurt zeker 35 minuten. Genietend liggen we in een band, drijvend op het water van de rivier. We zien prachtige vogels waaronder de kingfisher en we zien apen! Kijkend omhoog vanuit onze band hopen we vurig dat ze niet beginnen met plassen of poepen. Gelukkig blijven we ‘droog’.

Hopkins is een perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan het Cockscomb reserve. Als je hier langer verblijft, zijn er ook legio aan mogelijkheden om te snorkelen of duiken met een tour. Wij slaan dit over omdat we alleen de highlights in Belize willen doen vanwege de hogere kosten in dit land. Vanuit Hopkins zijn we met de openbare bus verder gereisd naar Belize City, waar we de ferry richting Caye Caulker hebben genomen. De overvolle busritten in Belize zorgen ondanks de drukte toch voor een lach op je gezicht door de harde reggae muziek die door de bus galmt. Het is een feest op zich!

Verder Bericht

Vorige Bericht

6 Reacties

 1. Ger 17 april 2022

  Heerlijk en ik geniet meeπŸ₯°

 2. Mariska 18 april 2022

  Sorry Kit, maar die spinnen 😱😱😱. Ik herinner me een tijd dat we beide onze slaapkamer niet op durfden, omdat er een duif zat 🀣. Heerlijk om jullie verhalen te lezen! Miss & love you! X

  • luckitravel 19 april 2022 — Berichtauteur

   Haha ja dat kan ik me ook nog herinneren als de dag van gisteren πŸ™‚ En ik blijf bang van binnenvliegende duiven :’)

 3. Jack Dumoulin 18 april 2022

  Het blijft maar genieten daar, geweldig weer om te lezen en jullie stralende gezichten te zien

 4. Jose Hermanussen 22 april 2022

  Wat een mooie verhalen weer. Zo leuk om te lezen wat jullie allemaal zien en meemaken! Groetjes Jose en Rene

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén