Luckitraveltheworld

Rio Lagartos

Rio Lagartos is een klein vissersdorpje waar het massatoerisme nog niet uitgebroken is. Vrij vertaalt betekent het ‘rivier van de reptielen’. Dit plekje herbergt een mangrovegebied waar je een overvloed aan vogels, krokodillen en flamingo’s hebt. En juist dat moesten de natuurliefhebbers in ons ontdekken.

We vertrokken rond 6 uur in de ochtend vanuit ons hostel in Isla Holbox naar de boot om vanuit het vaste land nog een kleine 3,5 uur met de bus te reizen. Na een flinke reis kwamen we rond 11 uur in Rio Lagartos aan. Het tijdstip is bedriegelijk want we zijn terug in de tijd gegaan en een tijdzone opgeschoven. Op Isla Holbox zou het dus 12 uur zijn. De kalmte en sereniteit van het dorpje overspoelde ons en we begaven ons in een oase van rust. We hadden twee nachten hier op de planning met het idee dat er allerlei activiteiten in de mangrove zouden zijn. Echter was er enkel een boot tour. Deze stond op de planning met de opkomst van de zon. Verder was er niks te doen. Wel even heel erg fijn na Isla Holbox maar voor twee nachten, in het begin van onze reis, een overkill. We besloten te vragen om ons verblijf te verkorten en een nachtje langer in Valladolid te blijven. 

Ondanks de reis en de rust hadden we deze plek absoluut niet willen overslaan. De boot tour heeft al onze verwachtingen waargemaakt. In overvloed hebben we bij het opkomen van de zon allemaal bijzondere vogelsoorten gezien, waaronder de Amerikaanse flamingo’s. Het echte hoogtepunt waren de krokodillen. Onze gids was zo heldhaftig om ze naar onze boot te lokken en te trakteren met een visje. Spectaculair. De rust was ook heerlijk. Even geen keuzestress of vragen over wat we zouden moeten doen. Een stukje Mexicaanse rust aan de mangrove. Een aanrader.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén