Luckitraveltheworld

Backpack kopen

Je zou er maar aan staan: 30+, vele reizen achter de rug, altijd onderweg en dan geen backpack hebben. Met het vooruitzicht op een half jaar reizen door Latijns-Amerika kon dit natuurlijk echt niet. 

De grootste uitdaging een paar maanden geleden was om dé perfecte backpack te vinden. Dat was nog niet alles want we wilden ook dé perfecte daypack. We hebben alle outdoor winkels in het zuiden van het land tot aan Eindhoven bezocht. Al die energie en tijd om die ene perfecte back- én daypack te vinden. Luc maakte er een soort topsport van en had geen rust totdat we beiden geslaagd waren. Op elk vrij moment zei hij “zullen we gaan kijken voor een backpack?”. De grote vraag is: zijn we geslaagd?

Ja, we zijn geslaagd en hebben daarbij niet op de kleintjes gelet. In feite is je backpack een mobiel huis voor een half jaar en daar wil je niet op besparen (zegt de verkoopster in mij tegen mezelf). Hij moet niet alleen voldoen aan al je persoonlijke criteria maar hij moet ook geweldig goed zitten. Dat laatste is uiteraard vrij persoonlijk maar waar hebben wij nou op gelet bij het kopen van een back-en daypack?

Backpack:

  • Het aantal liter: het aantal liter is afhankelijk van jouw doelen maar ook van je lengte en zelfs van je geslacht (lees: lichaamsbouw). Zo heb ik gekozen voor een backpack van 55 liter en Luc voor een backpack van 70 liter;
  • De inrichting van de tas en vooral hoe je deze kan openmaken. Met name ik vond het belangrijk dat ik een backpack zou kopen die ik in zijn geheel op kan ritsen (zoals een koffer eigenlijk) zodat je het overzicht over de inhoud beter bewaart en niet alles uit de tas moet halen om bij dat ene jurkje te komen;
  • Een ingebouwde raincover. Altijd fijn.

Qua backpack hebben we allebei gekozen voor het merk Osprey, een Californische merk dat bekend staat als de beste producenten van functionele rugzakken wereldwijd. Onze rugzakken hebben een goed ventilatiesysteem zodat we ook in hele warme gebieden niet de rugzak op ons lijf hebben plakken. Bij het uitzoeken van deze tas en het maken van deze grote beslissing zijn we onwijs goed geholpen door Bever in Roermond. Klik hier voor hun website. 
Daypack:

  • Ook hier geldt dat het aantal liter belangrijk is. Misschien nog wel belangrijker want de daypack willen Luc en ik ook echt gaan gebruiken voor het wandelen van trails en die duren meestal meerdere dagen. Belangrijk dat je dan alles kan meenemen maar nog belangrijker dat je de tas goed kan meedragen en niet als een pakezel door de amazone zeult;
  • Een lekkere buikligging. Klinkt misschien een beetje gek maar de daypack willen we goed op de buik kunnen dragen zodat we kunnen (door)reizen met de backpack op de rug en de daypack op de buik. Belangrijk is dat de bovenkan niet tot aan je gezicht komt om enig comfort te bewaren;
  • De kleur: ikzelf ga liefst voor roze en Luc voor hemels blauw. Grapje natuurlijk. Zelfs als je denkt dat de kleur van de tas een rol speelt, vaart deze gedachte snel weg als je voelt hoe de tas op je rug (of buik) zit. Comfort boven alles.

Het uitkiezen van de daypack heeft ons meer bloed, zweet en tranen gekost maar als je dan dé tas vindt, voelt dat extra fijn. We kochten beiden een daypack van het merk Low Alpine, dat staat voor de rugzak om bergen mee te beklimmen. Deze kochten we bij Mulder in Born. De plek als je goed advies wilt en hier zijn we dan ook geslaagd met de aankoop van onze daypack. Er bleef zelfs meer aan onze vingers plakken maar daarover later meer. Klik hier als je meer informatie wilt over de winkel van Mulders in Born.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén