Luckitraveltheworld

Yoga retreat

Het is een voorrecht om te mogen reizen, te mogen ontdekken en te leren. Toch gaat het leven van een reiziger niet altijd over roosjes, zo kwamen ook wij achter. Vooral ik kreeg last van ‘reismoeheid’ en voelde me overprikkeld. Een dagje niks doen, gaf me geen rust en voldoening en heel even zag ik het somber in. Maar ‘verandering van spijs doet eten’ en eenmaal op een andere plek aangekomen, bloeide ik weer op. En toen deed als vanzelf ook de ‘wet van de aantrekkingskracht’ zijn werk. Ik kwam een oproep tegen om mee te doen aan een yoga retreat. Dit wilde ik en ik hoopte vurig dat Luc hier ook voor te porren zou zijn!

Zonder twijfel zei Luc meteen ja. Niet omdat hij dit al een hele tijd op zijn verlanglijstje had staan maar omdat hij weet hoe graag ik dit wilde en hij zich, net zoals ik, graag openstelt voor nieuwe ervaringen. En zo geschiedde.

Aankomst

Tijdens het reizen is het elke keer weer de vraag of we ‘aankomen’ op een plek. Voor deze plek, waar we gedurende vier dagen worden ondergedompeld in een andere wereld, is het des te belangrijker om een goed gevoel te hebben over onze verblijfplaats. En gelukkig zat dit meteen helemaal goed. Een plek met verschillende houten gebouwen, bij de uitmonding van een rivier in de pacific ocean en met ecologische hutjes maakte ons meteen heel ontspannen. We starten eigenlijk pas morgen maar kunnen al aanhaken bij een yoga les in de avond. Voor Luc een hele nieuwe ervaring maar soepel als hij is, had hij het snel onder de knie. Ik ben een stuk stijver, ook al heb ik menig yoga klasje gehad. Maar het gaat niet om hoe goed je bent, het gaat om het verbeteren van de houding van je lichaam, de juiste ademhaling en een goede balans vinden tussen hoofd en lijf. We trapten het meteen goed af want deze yoga klas duurde wel meer dan 1,5 uur! Moe maar ook in rust kwamen we de les uitgelopen. Na een heerlijke maaltijd (weer eens met kreeft en verse vis) bespreken we uitgebreid met Mariana Gopal de planning voor de komende dagen. Morgenvroeg gaan we om 06:30 uur officiel van start en daarna wacht ons een legio aan nieuwe therapieĆ«n en ervaringen.

Zonnegroet

We starten de dag om 6:30 uur met een bezinningsmomentje. Schrijvend geven we antwoord op de vragen: hoe is mijn sociale, emotionele, fysieke en spirituele welzijn? Aan het einde van de retreat zullen we hier opnieuw naar kijken. Ook worden we uitgenodigd om iets op te schrijven wat we graag uit ons leven willen bannen. Dit verbranden we even later en we nemen er spiritueel afscheid van. Dan is het tijd voor de yoga klas. We gaan in de komende twee uur veel oefenen op de zonnegroet en alle poses die daarbij komen. Een hele uitdagende les. We sluiten af met een meditatie. Dat is nog eens goed je dag beginnen! šŸ™‚ Na de yoga klas krijgen we een accupunctuur behandeling. Luc voor zijn darmen en reiniging van het lichaam, ik voor mijn hormoonbalans. Voor ons beiden een eerste keer dus op een leuke manier spannend. De komende dagen krijgen we elke keer na de yoga klas een accupunctuur behandelen. Hierna hebben we ons ontbijt verdient en nemen we rustig de tijd om bij te komen van al deze ervaringen. Na een verkwikkende douche is het tijd voor een massage waarbij geen enkele drukpunt in het lijf werd overgeslagen. Luc koos voor de combinatie met Shiatsu en beiden kregen we na afloop ook nog een kraaksessie waarbij er bij mij een soort kraakexplosie in mijn nek plaatsvond. Na deze behandeling zijn we klaar voor vandaag en geven we ons lijf rust.

Chakra

Vandaag beginnen we de dag om 06:30 met een meditatie waarbij we teruggaan naar een moment in onze kindertijd. We staan stil bij de gevoelens die vrijkomen en hebben ‘contact’ met ons innerlijk kind. Na de meditatie gaan we van start met de yoga. De les duurde maar liefst twee uur en we hebben ons dan ook flink ingespannen met nog zure spieren van de dag ervoor. Luc is opvallend lening en sterk en is bijna de beste van de klas! Deze les, focussen we ons net zoals gisteren, op het openen van de borst. In de borst zit ook de hartchakra, die staat voor de liefde in relaties en de liefde naar jezelf toe. Door aan het openen van de borst te werken, werken we tegelijkertijd ook aan het openen van onze hartchakra. We sluiten de les af met een meditatie waarbij het mantra van de hartchakra gezongen wordt ‘Yam’. Lees meer over het hartchakra hier.

Na de les hebben we wederom een accupunctuur behandeling, die anders aanvoelde dan gisteren. Ik had een vervelend plekje bij mijn hand en achter mijn oor. Mijn rechterhand staat in contact met mijn spijsverteringsstelsel en die is niet altijd wat het zijn moet. Dus dat kan het vervelende gevoel verklaren. De plek achter je oor staat voor je zenuwen en hoe veel stress je vasthoudt. Het positieve van de behandeling vandaag is dat er op sommige plekken een druppeltje bloed vrijkwam bij het weghalen van de naalden. Dit houdt in dat er iets vrijkomt. Morgen alweer de laatste behandeling.

Luc heeft vandaag zijn Ayurveda gesprek. Ayurveda staat voor de kennis van een lang, gelukkig en gezond leven. Het geheim van ayurveda zit in het holistische principe en de kennis van onze eenheid met de natuur en haar wetmatigheden. Ayurveda wijst ons de weg naar een leven in balans. Om vijf uur vandaag hebben we weer een yoga les gepland staan die gericht is op het openen van de bekken. Daarna hebben we nog een sessie ‘art therapie’. Deze dagen zijn op een goede manier inspannend maar o-zo-goed voor ons lijf. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat we dit kunnen doen.

De laatste dag sluiten we af met een laatste yoga les en ik heb nog een Ayurveda gesprek. Dit gesprek was heel erg bijzonder. Er wordt doorgevraagd naar je levensstijl maar ook naar ervaringen die ik in het leven heb meegemaakt. Die hebben, en eigenlijk is dat heel vanzelfsprekend, invloed op je gezondheid. Naar aanleiding van deze gesprekken, kregen we beiden tips mee voor een betere levensstijl aansluitend op de gesprekken die we hebben gehad. We kregen ook homeopathische medicijnen mee. Ik een flesje gefilterd zeewater met mineralen en essentiĆ«le oliĆ«n van bloemen. Luc pillen. We gaan het proberen, onder het mom ‘baat het niet, schaadt het niet’.

Deze retreat was zoveel meer dan dat ik/wij ervan durfden hopen. We kunnen dan ook alleen maar lof spreken over Gopal en haar team. Klik hier als je meer wilt weten over Casa Ananda.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén