Luckitraveltheworld

Tikal

Middenin het oerwoud ligt één van de grootste Maya steden ter wereld (64 km2) met slechts een klein gedeelte ontdekt. Doorheen deze plek liggen duizenden heuvels nog te wachten op opgravingen door archeologen. De schoonheid is met geen enkele maya site te evenaren en dat komt niet alleen door haar prachtige vondsten. De natuur is hier overweldigend mooi.

Vanuit uitvalbasis Flores bezoeken wij Tikal National Park (UNESCO site). Tikal heeft haar hoogtij dagen gehad gedurende 200 v.Chr. – 900 v.Chr. en dat maakt deze vondst een pre-klassiek exemplaar (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Chichen Itza gebouwd in 800 n.Chr.). Niet alleen de piramides zijn om die reden heel anders qua uitstraling maar ook het leven dat er geleefd werd.

Als je Tikal één keer bezoekt, moet je een keuze maken tussen een ochtend-, dag- of avondtour. Wij kozen voor de ochtendtour en zaten om 04:30 in de bus richting Tikal. Vroeg aan de dag beginnen (middenin de jungle) betekent heel veel mooie dingen zien en het is nog niet subtropisch warm. Luc heeft dan ook aldoor foto’s gemaakt van de meest prachtige vogels, waaronder de Toekan, de specht en parkieten.

Samen met een gids verkennen we Tikal National Park en kwamen we meer te weten over de verschillende bouwwerken. We zijn er nog steeds niet over uit wat wij het meest indrukwekkend vonden: de bouwwerken, de vergezichten in de ‘groene jungle zee’ of de wilde dieren.

Kosten

Een entreeticket voor Tikal kost je GTQ 150 (€17,50) per persoon. Het vervoer vanuit Flores en de gids heeft ons per persoon GTQ 110 (€12,50) gekost. Bij elkaar hebben we ruim €30 p.p. uitgegeven en dat was deze ervaring meer dan waard!

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Jack Dumoulin 30 maart 2022

  Wederom prachtig

 2. Ger 30 maart 2022

  Weer een super belevenis ja 👏

 3. Jose 1 april 2022

  Wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken! Al die prachtige foto’s en verhalen. Onvergetelijk
  Groetjes Jose en René

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén