Luckitraveltheworld

Kosten Mexico

Je maakt het zo gek als je zelf wilt maar Mexico is in onze beleving niet duur. Mexico is een uitstekend land om als budget-backpacker door heen te hoppen maar ook om soms even gek te doen en wat luxere opties te kiezen.

Onderweg in Mexico

Alleen al door het openbaar vervoer (lees bussen) die goed geregeld zijn, kan je de kosten van een huurauto achterwege laten. Openbaar reizen is relaxter, veiliger én goedkoper.

Eten

Streetfood in Mexico is rijk in smaak en een absolute must-try in dit land. Uit eten gaan is ook heel betaalbaar, waarbij je een range van restaurants hebt. Je kan ontbijten vanaf €2,00 en dineren (in een restaurant) vanaf €5,00. We hebben ook chiquer gegeten, zoals toen we iets te vieren hadden op zes januari (1,5 jaar samen). Toen zijn we voor een rib eye gegaan en een goede fles wijn. Zo’n avond kost dan wel snel €80,00 maar dat komt voornamelijk door de kosten voor een fles wijn. Wijn is in verhouding erg duur in Mexico.

Activiteiten

Er is één ding waar we absoluut niet op willen bezuinigen en dat zijn de activiteiten. We zijn allebei actief en willen graag een goed beeld krijgen van de omgeving en cultuur. Daarnaast is deze tijd ook een geweldige tijd om nieuwe dingen te proberen zoals surfen, snorkelen, een temazcal of een lokale kookles.

Accomodaties

We hebben één duidelijk voorwaarde voor onze accomodaties en dat is: wij delen samen de kamer. Met andere woorden: wij willen niet op dorms slapen. De badkamer en wc delen vinden wij helemaal prima en scheelt vaak een paar euro. Gemiddeld gaven we in Mexico €35 per nacht uit voor een kamer.

Dagbudget

Ons dagbudget in Mexico was €65,00 per persoon en in totaal dus €130,00 per dag. Of dit veel of weinig is, kan men betwisten. Voor sommige backpackers is dit wellicht een weekbudget voor andere sabbatical stelletjes de prijs die ze voor een overnachting betalen. Wij hebben dit vooraf in Nederland begroot om een een houvast te hebben bij de dingen die we willen en (niet willen) het komende half jaar. De vraag is of we binnen het dagbudget gebleven zijn? Wonder boven wonder is dit ons gelukt! We hebben in Mexico net geen €117 per dag uitgegeven (in totaal) wat neerkomt op €58,30 per persoon.

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Jack Dumoulin 23 maart 2022

    Goed bezig !

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén