Luckitraveltheworld

Campeche

Stad Campeche, het oude Maya-dorp met de naam Kimpech, werd door de Spanjaarden in 1540 gesticht. Deze plek staat erom bekend dat er, vanwege haar ligging aan de Golf van Mexico, regelmatig piraten binnenvielen en alles in de stad verwoesten. Om die reden hebben de Spanjaarden de stad in 1663 volledig ommuurd. Deze muren staan er vandaag de dag nog steeds en heeft Campeche een plek gegeven op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het koloniale karakter van deze plek zie je terug in de prachtige en gekleurde gebouwen. Het is dan ook heerlijk om hier rond te dwalen en te genieten van deze schoonheid. Tempel Edzna, opgericht in 600 v.Chr. ligt op een uur rijden van de stad en is zeker ook een bezoek waard.

Helaas was dit ook de plek waar Kitty nog steeds veel last had van een voedselvergiftiging. We hebben Edzná bezocht, rustig door de stad gewandeld en veel uitgerust om ons klaar te maken om naar een heel ander deel van Mexico te gaan. Met een nachtbus vertrekken we richting Palenque in de staat Chiapas.

Verder Bericht

Vorige Bericht

7 Reacties

 1. Peter 28 januari 2022

  Mooi geschreven! Prachtige foto’s 🙂

 2. Ger Henstra 29 januari 2022

  Heel mooie verhalen weer… een genot om te lezen. De nieuwe site is echt perfect….heel praktisch!!

  Fijne reis verder en 😘

 3. Jose 4 februari 2022

  Schitterende foto’s, mooie cultuur-, historische beschrijvingen afgewisseld met persoonlijke reflecties: Leuk om te lezen allemaal. Krijg enorm zin om ook de koffers te pakken, de boel de boel te laten, en op pad te gaan. Hele fijne tijd gewenst! Groetjes van Jose

 4. Jack Dumoulin 28 maart 2022

  Mooie foto’s en jullie nemen ons met de verhalen weer helemaal mee…we zien het zie voor ons ! Top.

  Xxx Wilma en Jack

Laat een reactie achter

© 2024 Luckitraveltheworld

Thema door Anders Norén